Добре дошли / Добродошли

ОДРЖАНА СВЕЧАНА СЕДНИЦА САВЕТА ПОВОДОМ ТРЕЋЕГ МАРТА

Поводом трећег марта Националног празника Републике Бугарске и дана Националног савета бугарске националне у Србији 02. марта у понедељак је одржана Свечана седница савета у Цариброду.

На седници осим чланова и руководства савета, били су присутни председник општине Босилеград Владимир Захаријев, заменик председника општине Димитровград Зоран Геров, представници свих установа које спадају у надлежност Савета, ученици који су учествовали на Републичком такмичењу из бугарског језика  и језичке културе 2018 и 2019. године, као и други учесници из Босилеграда, Димитровграда, Врања и Ниша.

Председник савета Стефан Стојков је поздравио све присутне и честитао је празник свим припадницима бугарског народа. Након њега говорили су Владимир Захаријев и Ангел Јосифов, а касније су поделили награде ученицима који освојили прва три места на Републичком такмичењу из Бугарског језика и језичке културе из 2018. и 2019. године. На седници су присуствовали и локални медији, као и медији из Босилеграда, Врања и Ниша.

Сличне вести

Top