Добре дошли / Добродошли

СЕДНИЦА ИЗВРШНОГ ОДБОРА

Седница Извршног одбора Националног савета бугарске националне мањине је одржана 11/02/2020. године у селу Звонци, Општина Бабушница.

На седници је поред чланова био присутан и председник Националног савета  Стефан Стојков, који је на почетку упознао присутне са радом Националног савета између две седнице.

Чланови Извршног одбора донели су одлуку о подршци пројектних активности и то:

  • КИЦ Звонци за реализацију манифестације коју организују „Баба Марта у Звонском крају“;
  • Издавачка кућа „Нова књига БСМ“, подршка за штампање бугарско – српског речника.
  • Набавка мартеница за обележавања Дана мартенице у Цариброду и Босилеграду.
  • Удружење „Шопско оро“ из Панчева, подршка у реализацији манифестације поводом 14. фебруара, Трифун Зарезоја.

Чланови Извршног одбора су усвојили неколико техничких решења неопходних за рад савета, а дато је и позитивно мишљење у поступку расподеле средстава за суфинасирање пројеката из области информисања из Буџета Града Врања.

Извршни одбор је одредио питање опстанка Основне школе „Братство“ из села Звонци као самосталне школске установе од изузетне важности за Национални савет бугарске националне мањине.

Једногласно је усвојена одлука да Национални савет уради све што је неопходно у границама својих надлежности, а у складу са свим позитивним законским прописима Републике Србије, Основна школа „Братство“ да опстане као самостална установа и да постоји и у будућности.

Усвојена је и одлука да се одржи Свечана седница Националног савета бугарске националне мањине, поводом 3. марта – Дана бугарске националне мањине у Републици Србији. Седница ће се одржати  другог или трећег марта у Димитровграду.

Сличне вести

Top