Добре дошли / Добродошли

НАЦИОНАЛНИ САВЕТ БУГАРСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ ПРЕУЗИМА ПРЕДСЕДАВАЊЕ КООРДИНАЦИЈОМ НАЦИОНАЛНИХ САВЕТА

На седници Координације националних савета националних мањина одржаној 06. марта у Суботици, Национални савет бугарске националне мањине  изабран је да председава овим телом у наредном периоду. Председник Стефан Стојков ће председавати Координацијом, за потпредседавајућег изабран је г-н Борче Величковски, председник националног савета македонске националне мањине. До овог тренутка Координацијом је руководио г-н Јане Хајнал председник мађарског националног савета.

Координација националних савета националних мањина представља колективно тело, састављено од представника свих националних савета националних мањина на територији Републике Србије, и делује као главна спона између Националних савета и органа и институција Републике Србије, у циљу решавања заједничких проблема и унапређења људских и мањинских права. Тренутно Координацију чине 23 Национална савета националних мањина, који представљају око 1,3 милиона грађана Републике Србије.

Преузимање координације је велика одговорност, истовремено и велико признање за досадашњи рад  и постигнуте резултате Националном савету бугарске националне мањине, његовом руководству и члановима, како у овом, тако и у претходном сазиву на челу са Владимиром Захаријевим. На свечаном делу седнице била је присутна и директорка Канцеларије за људска и мањинска права др Сузана Пауновић, представници ОЕБС-а и остали гости.

 

    

Сличне вести

Top